14. 12. 2015.

Ruska šarlotka od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!

By admin   Posted at  19:47   No comments



Šarlotka nije običan kolač od jabuka, već ruski čuveni klasik koji ćete veoma lako da pripremite i bićete više nego zadivljeni ukusom ove pita-torte.

Za pripremu ovog ruskog deserta je potrebno:

– 5-6 većih jabuka
– 3 jaja
– 200g šećera
– 125 g brašna
– cimet


– šećer u prahu



Priprema:


Uključite rernu da se greje na 170C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom (ili dobro podmažite hladnim puterom).

Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje (prečnika 22.5cm).

Ruska šarlotka

Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi.

Ruska šarlotka

Dodajte vanilu ( 1-2 kesice vanil šećera, po želji) i brašno pa sve dobro izmešajte. Smesa će biti poprilično gusta.

Ruska šarlotka
Dobijeno testo sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.

Ruska šarlotka

Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu.

Ruska šarlotka

Pospite šećerom u prahu i cimetom.

Ruska šarlotka



Kolač je lagan kao perce!

Kolač je lagan kao perce.

Prijatno!

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • EXTRA MEKANE KROFNE KAO DUŠA MENI JE OVAJ RECEPT ZAKON
      24.11.2015 - 0 Comments
      Sastojci 1 kocka kvasca od 40 g. 550 g. brasna 2,5 dl. mlijeka 5 zumanjaka 100 g. secera na vrh kasikice…
    • UKUSNA POSLASTICA ZA 20 MINUTA BEZ PEČENJA: ČOKOLADNO LAZANJE
      10.12.2015 - 0 Comments
      Sastojci Pakovanje Oreo keksa 6 kašika putera, istopljenog google_ad_client =…
    • OTKRIVAMO VAM TAJNI RECEPT NAJUKUSNIJE BEGOVE ČORBE
      03.01.2016 - 0 Comments
      Meni najomiljenija, a ni ostali se ne bune. Gusta i snažna, a istovremeno lako probavljiva i lagana.…
    • Ovo su stvari za koje sigurno niste znali kako se prave i rade…
      18.07.2015 - 0 Comments
      Pravljenje sladolednih sendviča google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot =…
    • PRINCES KROFNE! MOJIMA OMILJENE
      24.10.2015 - 0 Comments
      …nekad moja najveća kuharska tragedija, samo zato što sam bila nestrpljiva i svaki čas otvarala rernu dok…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.