17. 12. 2015.

TORTA KOJU BI MOGLA JESTI SVAKI DAN - MILKA TORTA

By admin   Posted at  01:59   No comments




Sastojci
Za kore:
21 bjelanjaka
450 g šećera (mnogima je torta bila slatka,po želji smanjite šećer, po vašem ukusu )
300 g lješnjaka
3 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Za kremu:
21 žumanjak
3 Pudinga vanilin Dolcela
6 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka (120 g)
1l mlijeka
100 g šećera
250 g maslaca
2 Šlag pjene Dolcela
100 ml mlijeka
300 g Milka čokolade s lješnjacima
300 g Milka bijele čokolade



Priprema
1.
Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g šećera.
2.
Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 žlicu brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.
3.
Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 28 cm) čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
4.
Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita.
5.
Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka.
6.
Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeći da ne zagori.
7.
Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni maslac.
8.

Šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag.
9.
Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte tamnu čokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu.
Kremu dobro ohladiti pre nanošenja na biskvitnu koru.
10.
Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru.
11.
Tortu premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.
Posluživanje
Tortu dobro ohladite i poslužite.
Savjet
Kako bi vam torta bila ukusnija, lješnjake popecite u pećnici, oljuštite ih, pa tek onda sameljite i koristite za tortu.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • Nemojte ih bacati: Skuvajte semenke lubenice, rezultat će vas šokirati!
      11.06.2015 - 0 Comments
      Tokom konzumiranja lubenice većina ljudi odstranjuje i baca semenke.Oni koji to ne rade u jednom delu pomažu…
    • Vitaminski džem (cvekla, jabuka, šargarepa i limun)
      20.06.2015 - 0 Comments
      Potrebno je:500 g cvekle500 g šargarepe google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot =…
    • MOJA PRIČA JE KOMPLIKOVANA JA SAM USVOJEN SA 15 DANA ŽIVOTA,,,,
      23.12.2015 - 1 Comments
      Moja priča je komplikovana, ja sam usvojen sa 15 dana života. Moj otac mi ustvari nije otac ,nego deda.…
    •  ODMAH ZAPIŠITE OVO JE RECEPT ZA NAJBOLJI DOMAĆI SLADOLED KOJI SAM DO SADA PROBALA
      29.06.2015 - 0 Comments
      Probala sam hrpu tih domaćih sladoleda i nikako nisam bila zadovoljna sve dok nisam slučajno naišla na ovaj…
    •  PETOMINUTNI NUTELLA SLADOLED BEZ JAJA
      16.07.2015 - 0 Comments
      Predivan, kremast sladoled,..Neodoljivog okusa koji će vas oduševiti u ovim ljetnim vrućim mjesecima…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.