Sastojci
Broj osoba:
2 osobe
2 velika Krompira
1 veliki Crni luk
2-3 Jaja
maslinovo ulje
so
1 kasicica praska za pecivo (opcijski)
Priprema
U tiganju zagrejati dosta ulja
Proprziti crni luk seckan na kolutove, na tihoj vatri.
Kad budu prodinstani (polugotovi), dodati krompir iseckan na tanke kolutove
Sve to zajedno nastaviti sa przenjem tako da se krompir lepo uprzi sa obe strane. Malo dodatno objasnjenje (koje sam stekla iskustvom) : krompir treba prziti u dosta ulja, tj vise dinstati ga, kada bude gotovo, izruciti to u metalnu cedilicu i odbaciti sav visak ulja. U posebnoj posudi ulupati jaja pa u njih dodati krompir i luk, sve lepo sjediniti pa onda izruciti u teflonski tiganj (s nekoliko kapi ulja), poravnati i peci na umerenoj temperaturi
Posle nekoliko minuta prevrnuti celu tortilju da bi se upekla i sa druge strane.
Posluživanje
Moj savet je uzeti veci tiganj da bi se lakse okretali krompiri i na kraju i cela tortilja.U jaja se moze dodati i aleva paprika.Ova sa slike ima u sebi i zelenu papriku koja se dinsta zajedno sa lukom. Bilo kako bilo, (meni je) najlepsa dok je vruca…:-) Pa prijatno
Izvor: www.coolinarika.com
31. 12. 2015.
Home
» UKUSAN RUČAK ZA 30 MINUTA ŠPANSKA TORTILLA
UKUSAN RUČAK ZA 30 MINUTA ŠPANSKA TORTILLA
By admin
Posted at 19:08
No comments
- 02.11.2015 - 0 CommentsPriprema cela 2 minuta i sve mere su na casu od jogurta!!! google_ad_client =…
- 06.07.2015 - 0 CommentsDrvene palete su postale jedan od najpopularnijih predmeta koji se ponovo iskorištavaju. Sa njima možete…
- 02.12.2015 - 0 CommentsPotrebno: 1 l mlijeka 1,5 čaša šećera google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; …
- 08.11.2015 - 0 CommentsBrza I Jednostavna Priprema Fondana Na Bazi Meda. Masa Je Odlična Za Oblaganje Torti I Izradu…
- 30.11.2015 - 0 CommentsSvima je poznato da ako dugo ne koristite određenu skupinu mišića, oni postaju slabiji… Na primjer, ako…
Popular Posts
Pokreće Blogger.
0 komentari: