Sastojci
Za 1. smjesu:
mljeveno meso puretina, junetina, svinjetina ... prema želji
luk (ja sam imala ljubičasti, ali bolji je srebrenac)
jaja
začini (sol, papar, crvena paprika, vegeta i sl.)
Za 2. smjesu:
sir (ribani i u kockicama)
kruh namočen u mlijeko i iscijeđen
lišće peršuna i ljupčaca (vegete)
c. paprika i luk dinstani
jaja
začini (sol, papar, vegeta i sl.)
Priprema
1.
Naprave se dvije smjese od navedenih sastojaka.
Svaka posebno se stavi između dva pekpapira ili prijanjajuće folije i razvalja se na cca 1,5 cm debljine.
2.
Jedna tamnija, od mesa .....
3.
.... a druga, bijela od sira i kruha.
4.
Prebaci se svijetla preko tamne (a može i obratno) uz pomoć papira i zarola se u roladu.
5.
Peče se cca 35 – 40 min na 220 °C. Pusti da se malo prohladi i nareže na šnite. Uz neki povrtni prilog i salatu, lagan i ukusan ručak!
6.
Na isti način može se klasična mesna štruca filati i porilukom, prethodno pečenom, uz dodatak jaja.
Zarolanu sam obložila pancetom.
7.
I ova povrtna je jako fina, nekima i bolja od prethodne.
13. 01. 2016.
Home
» Dvobojna mesna rolada! – rolade mogu stajati i jednako su ukusne i mlake, pa čak i hladne …
Dvobojna mesna rolada! – rolade mogu stajati i jednako su ukusne i mlake, pa čak i hladne …
By admin
Posted at 00:43
No comments
- 25.11.2015 - 1 CommentsLepe,cokoladne kremaste kocke, toplo preporučujem Sastojci: BEZE KORE: google_ad_client =…
- 08.11.2015 - 0 CommentsKrompire volimo na svaki moguci nacin.Ovako pripremljen,mozete posluziti kao prilog ili kao…
- 30.10.2015 - 0 CommentsSvaki put u slasticarnici kad pojedem jedno trilece meni je sramota da uzmem josh hahahh,toliko volim…
- 10.01.2016 - 0 CommentsAko vas ovih dana više od svega veseli zalogaj za zalogajem te učestali obroci za stolom, ispred televizora…
- 24.06.2015 - 0 CommentsSastojci 1250 ml mleka 25 g kvasca 60 g maslaca + 1…
Popular Posts
Pokreće Blogger.
0 komentari: