25. 01. 2016.

Metoda koja je oduševila žene: Smanjite obim struka i riješite se celulita, evo kako

By admin   Posted at  17:35   No comments



Upotreba pčelinjih proizvoda u medicini i kozmetologiji se praktikuje odavno. Med je dobar pomoćnik u mršavljenju i efikasan u borbi protiv celulita.
Probajte tretman „Medeno uvijanje“ za smanjenje obima na određenim dijelovima tijela. Med je bogat vitaminima E, C, grupe B i što je najvažnije – ovi vitamini se nalaze u njegovoj strukturi dugo.


Uvijanja sa medom – efikasna metoda za mršavljenje.

1.Zagrijte na vodenoj pari manju količinu meda, dodajte cimet i nanesite na problematične dijelove tijela. Na 2 kašike meda ide 1 kašika cimeta.



2. Uvijte se običnom folijom za domaćinstvo, obucite tople stvari.
3. Sjedite ili lezite i pokrijte se jos toplijim ćebetom. Ostanite tako 30-40 minuta. Preporučljivo je piti topli čaj, najbolje zeleni.
4. Nakon toga, sklonite celofan, i uradite sljedeći tretman:
lijepite dlanovi na zone gdje je med, pa brzo odljepljujte. Radite to što intenzivnije, 5-10 minuta. To će malo boljeti, ali na taj način izlaze toksini kroz pore kože. To je normalna reakcija i označava da su toksini izašli.
5. Istuširajte se toplom vodom. Koristite skrab za tijelo, utrljajte u mjesta od medenog uvijanja. Osušite se i stavite na kožu hidratantnu kremu.
Takva uvijanja sa medom za mršavljenje stvaraju efekat saune, koji podpomaže u postizanju željenih rezultata. Dva puta godišnje se preporučuje 2 kursa medenih uvijanja, po 7-14 tretmana na svaki drugi dan.



Ovi tretmani pomoćiće vam ukloniti nekoliko centimetara sa struka, kukova i zadnjice i rešiti se nenavisnog celulita. I što je najvažnije – oslobodiće i očistiće vas organizam od toksina i drugih štetnih materija.

uspesnazena.com

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.