02. 01. 2016.

NEMA NIČEG JEDNOSTAVNIJEG & BRŽEG ZA NAPRAVITI OD PRINCEZA: NOUGAT PRINCEZE

By admin   Posted at  00:24   No comments



SASTOJCI:
tijesto (1 šalica = 200ml)
1 šalica vode
1 šalica suncokretovog ulja
1/2 žličice soli
2 žlice šećera


1 žličica arome vanili
je


2 šalice oštrog brašna
Nema ničeg jednostavnijeg & bržeg za napraviti od princeza: Nougat princeze
50 g škrobnog brašna
prstohvat sode bikarbone
5 kom jaja
nougat krema
1 l mlijeka
2 kom Dolcela Puding nougat premium
4 žlice oštrog brašna
175 g šećera
100 g Linolade Nougat
1 kom Dolcela Šlag kreme čokolada + 100 ml baileys krem likera
PRIPREMA:


Prvo kuhamo kremu : U malo mlijeka razmutiti šećer, pudinge i brašno, uzavriti ostatak mlijeka i zakuhati gustu kremu. U vruću umiješati linoladu, prebaciti je u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom. Dok se krema hladi, radimo tijesto : U posudi s debljim dnom zakuhati vodu i ulje sa šećerom, soli i vanilijom, kad zavrije maknuti s vatre i umiješati oštro i škrobno brašno, vratiti na vatru i miješati kuhačom 1-2 minute dok se tijesto ne formira u loptu koja se glatko odvaja od stijenki posude. Prebaciti tijesto u drugu posudu i ohladiti do sobne temperature (znači da ostane ugodno toplo na dodir).




Dodati prstohvat sode bikarbone i mikserom mutiti jedno po jedno jaje u tijesto, mutiti još kratko dok ne dobijete glatku i ljepljivu masu. Staviti u dresir većicu ili pumpicu sa zvjezdastim nastavkom i formirati princeze na papiru za pečenje. Ugrijati pećnicu (200*C) i peći 20-25 minuta, ja ih volim malo jače pečene... izvaditi van, odrezati kapicu nazubljenim nožem i posložiti sve dijelove u lim, vratiti u ugašenu i odškrinutu pećnicu na nekih 10-ak minuta da se osuše do kraja (lim smjestiti u gornji dio pećnice).
Ohladit će se taman dok vi završite kremu - umutiti šlag kremu sa baileysom i dodati je u nougat kremu, puniti princeze! Staviti na kratko u hladnjak, posipati šećerom u prahu i uživati u dobrim starim princezama :

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • DOMAĆE MEDENO SRCE - MMM CIJELA KUĆA MI MIRIŠE NA MEDENJAKE..MJERA JE NA ČAŠE ZBOG LAKŠE PRIPREME
      18.01.2016 - 0 Comments
      Ako kolačiće izrežete modlicama u obliku srca i obložite čokoladom, ovo definitivno postaje ‘polusitni’…
    • OPREZ! OPASNO PO ŽIVOT: Lijek koji izaziva SRČANI i MOŽDANI udar u slobodnoj prodaji diljem!
      10.01.2016 - 0 Comments
      Godišnje se u svijetu i kod nas ispisuje milione recepata za lijek protiv bolova, za koji je sada pouzdano…
    • BRZA PICA ZA 15 MIN...
      29.11.2015 - 1 Comments
      Nema mesenja i premesivanja .Neka mikser odradi svoje. A za izgled i okus ….isto kao iz picerije …meni sa…
    • KAD JEDNOM PROBAŠ OVE KRUMPIRE, JEDEŠ SAMO NJIH: Recept zbog kojega ćete se tući za još jedan komadić…
      03.07.2015 - 0 Comments
      Omiljeni krumpiri uz tradicionalnu pripremu mogu odjenuti i posve novo ruho, ako ih se omota najobičnijom…
    • KREMENADLE IZ RERNE: Jako meke, u finom sosu a priprema veoma jednostavna i brza...
      19.12.2015 - 0 Comments
      Sastojci 5 vecih krmenadli (oko 1 kg.) 1 glavica crnog luka 5 cenova belog luka google_ad_client =…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.