13. 01. 2016.

PRAVA TORTA KAO IZ NAJBOLJI RESTORANA BEZ PEČENJA

By admin   Posted at  19:49   No comments




Sastojci
300 gr Plazma keksa
5 kašika mleka
180 gr maslaca ili margarina
Beli fil


1 kom Ella sira (450 gr)
1 krem fix
1 vanilin šećer
50 ml. vode
1 želatin (10 gr.)
500 ml biljne pavlake (Meggle)
220 gr šećera u prahu
Voćni fil
450 gr. crvenog voća (ja sam koristila maline i kupine)
100 ml. vode
1 želatin (10 gr.)
50 ml. vode za želatin
4 kašike šećera

Priprema
Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri  10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).
Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.



Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer  i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.
Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa i to je to… Vaš cheesecake je gotov!
Posluživanje
* prilikom pripreme belog fila koristite pavlake biljnog porekla (ja sam koristila Meglle), jer su izdašnije i ne promeni im se ukus u frižideru posle nekoliko dana (za razliku od onih na bazi mleka).





www.coolinarika.com

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • Napravite domaće somune – recept!
      25.06.2015 - 0 Comments
      Somun je vrsta malog hljeba – lepine, koji prema bosanskoj tradiciji zauzima važno mjesto na ramazanskom…
    • Pet znakova zla: Kako prepoznati ljude pokvarenog srca
      03.01.2016 - 3 Comments
      Jedan od razloga zbog kojih vrlo često ne vidimo, nazivamo li to “zlo”, pokvarenost srca ili psihopatsko…
    • JEFTIN BRZ UKUSAN GDJE ĆEŠ BOLJE OD OVOGA: VAGNI JAJE KOLAČ-– RECEPT STAR BAR 30 GODINA. NA PRVO ČITANJE MI UOPĆE NIJE BILO JASNO ŠTA TU TREBA DA SE NAPRAVI. NA KRAJU MI PROSVJETLILO, VAGNI JAJA I TO JE TO. :) NAJBOLJI BISKVIT ZA VOĆE KOJI SAM DO SADA PROBALA.
      03.01.2016 - 0 Comments
      Sastojci 6 jaja google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "6858618334"; …
    • GOTOVO SVAKA KUĆA IMA OVO: U kuhinji držite mašinu za smrt koju odmah trebate baciti!
      20.10.2015 - 0 Comments
      Potrošači širom planeta umiru zato što jedu nezdravu hranu i ne samo nezdravu, nego ozračenu i potpuno…
    • FIGARO, ŠTAVERKA, ŠTOLVERICA… postoji više naziva za ove fine i ukusne štangice. No, kako god ih mi zvali, ako volimo karamel i hrskave orahe, svi ćemo se složiti u jednom… izvrsne su
      26.10.2015 - 0 Comments
      Sastojci Fila 30 dkg grubo sjeckanih oraha 3 jaja 30 dkg šećera google_ad_client =…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.