10. 06. 2015.

KRALJEVSKA PILETINA U KREM SOSU

By admin   Posted at  17:53   No comments


Treba vam nešto jednostavno, ukusno, a dostojno kralja? Onda isprobajte kakvog je ukusa ova piletina u krem sosu.
Recept su podelili na blogu Justgetoffyourbuttandbake. Priprema je sasvim jednostavna. Ovaj ručak nije skup, a možete ga bez srama izneti i pred kralja.
Sastojci:
4-6 komada pilećih prsa, bez kosti i kože
4 do 6 kriški provolone sira (ili nekog drugog tvrdog)
4 do 6 tankih kriški dimljene šunke
Malo brašna (oko pola šolje) za umakanje piletine
Sos:
1 šolja (od 250 ml) mleka
1 šolja pavlake za kuvanje
1 šolja pilećeg bujona (temeljca) – bistre supice
1 ½ šolja čedar ili drugog tvrdog sira, narendanog
1/2 šolje narendanog parmezana (nije obavezno)
2 kašike putera
2 pune kašike brašna
1/2 kašičice luka u prahu (ili malo udinstanog luka)
1/2 kašičice bibera
1 kašičica soli
Malo crvene paprike
2 kašičice šećera



Pileća prsa odvojeno stavljajte između dva komada plastične folije i istucite kuhinjskim čekićem – da dobijete tanke šnicle. Posolite i pobiberite, pa na svaku šniclu stavite po jednu krišku sira i jednu krišku šunke. Umotajte šniclu (uvucite krajeve ako je potrebno), pa pričvrstite krajeve čačkalicom. Uvaljajte svaku rolnicu u brašno. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj/visokoj temperaturi, pa pecite pileće rolnice kratko sa obe strane – samo da malo porumene. Ostavite sa strane.
Napravite sos. U šerpi na srednjoj temperaturi otopite puter, dodajte so, biber, papriku, luk u prahu i šećer. Sve dobro izmešajte, pa uspite i brašno i brzo mešajte dok se ne počnu pojavljivati balončići. Dodajte i bujon, pavlaku, mleko i nastavite da mešate dok se smesa krčka na srednjoj temperaturi – oko 10 minuta. Smanjite temperaturu na najniže, pa dodajte narendani sir. Izmešajte dobro dok ne postane glatko i kremasto. Ako vam se sos učini pregust samo dodajte još malo mleka.

U nauljenu vatrostalnu tepsiju (najbolje stakleni pekač) poredajte lagano pečene pileće rolnice, pa ih prelijte sosom, koji ste napravili. Poklopite ili prekrijte folijom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180C 60 minuta dok piletina ne omekani.
Umesto sosa: za još jednostavniju verziju možete pomešati kremastu supu od gljiva (iz kartice) i 1 šolju mleka, pa sa tim zaliti rolnice.
I šta kažete? Piletina u krem sosu – ocena od 1 do 10?

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • BOGATA PITA SA JABUKAMA, SPREMNA ZA POLA SATA.. Fenomenalnog okusa, topi se u ustima..
      24.10.2015 - 0 Comments
      SASTOJCI: • 1 pakovanje kora za savijaču • 5-6 jabuka • 100 gr grožđica google_ad_client =…
    •  ZAPANJUJUĆ UČINAK: Držite češanj češnjaka u ustima nekoliko minuta i učinite tijelu uslugu
      13.12.2015 - 0 Comments
      Hranjivi i zdravi sastojci ulaze u krv te čiste krvne žile i limfu. google_ad_client =…
    • LIJEK ZA ATRITIS, IŠIJAS, REUMATIZAM, BOLNA KOLJENA, OBOLJENJA ZGLOBOVA
      03.01.2016 - 0 Comments
      Njemačko-američki “otac” sirove ishrane, i autor knjige Živjeti bez bolesti, Ernst Günter svojevremeno je…
    • BOMBOLINU ILI ITALIJANSKE KROFNE TOPLO IH PREPORUČUJEM
      28.10.2015 - 0 Comments
      Ove italijanske krofne, iz današnjeg recepta bukvalno su me oborile sa nogu. Lagane kao perce, bez…
    • DJEČJI PUDER: Čudesne moći ovog pudera o kojima niste ni sanjali
      19.06.2015 - 0 Comments
      Jedno pakiranje dječjeg pudera neće preopteretiti vaš budžet. No, bit ćete zadivljeni kada otkrijete za što…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.