12. 06. 2015.

LEDOLINA

By admin   Posted at  17:47   No comments


Potrebno:

500 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
12 žlica gustina (cca 110g)
1 vanilin šećer
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag bijele čokolade
4 žlice šećera
kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač



Priprema:

Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.
Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min.
Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju.
Uz ovaj bi fini desert idealno pasao voćni preljev ili slatko od višanja ili šumskog voća, što ja osobno ovaj put nisam imala prilike isprobati jer se torta prebrzo pojela.
Dobar tek!



recipeci.com

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • Brz jednostavan, sočan i ukusan - Višnje u jastuku za 20 minuta gotovo !
      10.07.2015 - 0 Comments
      ovaj recept mi je dala moja buduća svekrva i kolač mi je super.. brz, jednostavan, sočan i ukusan..naziv sam…
    • Ovo je najbolji način da očistite uši i riješite se upale uha!
      20.01.2016 - 0 Comments
      Žućkasta smolasta materija koja se izlučuje u ušnim kanalima ne izgleda baš lijepo, nimalo iako je njegova…
    • KAPRI TORTA- NEŠTO ŠTO JEDNOSTAVNO MORATE PROBATI AKO VOLITE KREMASTE KOLAČE :)
      21.01.2016 - 0 Comments
      POTREBNO: Za biskvit:     9 bjelanjaka     15 žlica šećera     12 žlica…
    • Remake starog klasika. Bomba od čokolade i lješnjaka, totalno po mom guštu!
      07.12.2015 - 0 Comments
      Remake starog klasika. Bomba od čokolade, lješnjaka i ruma, totalno po mom guštu! Uz rum sam koristila svoj…
    • FENOMENALNA NUTELLA TORTA BEZ PECENJA
      06.07.2015 - 0 Comments
      SastojciKora250 g mlevenog keksa ( po mogucstvu plazma ;))40 g putera100 ml soka od breskve, kajsije ili…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.