21. 01. 2016.

KAPRI TORTA- NEŠTO ŠTO JEDNOSTAVNO MORATE PROBATI AKO VOLITE KREMASTE KOLAČE :)

By admin   Posted at  22:31   No comments



POTREBNO:
Za biskvit:
    9 bjelanjaka
    15 žlica šećera
    12 žlica mljevenih oraha (ili lješnjaka)
    1 žlica brašna
    1/2 vrećice praška za pecivo
Za crvenu kremu:


    45 dag zamrznutih jagoda
    30 dag šećera
    1 dl vode


 
2 praška za puding s okusom jagode
    1 želatina
    15 žlica vode
Za žutu kremu:
    9 žumanjaka
    15 dag šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    3 žlice gustina
    3 žlice glatkog brašna
    1/2 l mlijeka
    20 dag margarina

Za čokoladni preljev:
    10 dag čokolade za kuhanje
    5 dag margarina + 6 žlica ulja

PRIPREMA:
    Za biskvit miksati bjelanjke dok ne budu čvrsti. Dodati tada šećer te ne kraju postepeno i kuhačom umiješati brašno, prašak za pecivo i orahe. Izliti u veliki lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 25 min. Pečeni biskvit iskrenuti, skinuti papir za pečenje i prerezati ga na pola. Ohladiti.
    Za crvenu kremu zakuhati vodu i šećer, dodati jagode i pustiti da prokuha i da se jagode otope do kraja. Raskašati ih kuhačom da ne budu prekrupne. Prašak za puding i želatinu pomiješati sa 15 žlica vode (bit će dosta ljepljivo i gusto) pa dodati u kipuću masu od jagoda. Kuhati dok se ne zgusne. Hladiti postepeno uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorile korica na vrhu i komadići od želiranja.


 
Za žutu kremu miksati žumanjke sa šećerom, vanilijom, gustinom i brašnom, dodati oko 1,5 dl mlijeka a ostalo mlijeko zakuhati. U zakuhalo mlijeko uliti smjesu od jaja i šećera i uz miješanje kuhati dok se ne zgusne. Pomognite si pritom mikserom jer tako krema neće imati grudice �� U ohlađenu kremu dodati izmiksati margarin.
    Za čokoladni preljev otopiti čokoladu sa margarinom i uljem. Malo rashladiti.


    Na pladanj staviti jednu polovicu biskvita, premazati ga crvenom kremom, potom žutom kremom. Preko žute kreme ide tanki sloj čokoladnog preljeva (razmažite žlicom), pa sve skupa ponoviti. Na kraju šlag i dekoracija.
 Dobro rashladiti (najbolje preko noći) i uživati u svakom zalogaju

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • FANTASTIČNA TORTA
      14.06.2015 - 0 Comments
      Sastojci Za koru:     6 belanaca     6 kasika secera     1…
    • NAJPOPULARNIJI RECEPT ZA BAJADERU KAO IZ TRGOVINE - SA TRIKOM NAJLON VRECICA
      15.01.2016 - 0 Comments
      Nekada su nam jednostavna i vrlo efektna rešenja ispred nosa, a ne vidimo ih. Kod ovih bajadera ključan…
    • RAFAELO KUGLICE BEZ MLIJEKA U PRAHU
      05.12.2015 - 0 Comments
      Koliko sam prelistala recepte, sve rafaelo kuglice su sa mlekom u prahu, ove mozda nisu original rafaelo ali…
    • URADITE SAMI: Riješite se plijesni i vlage u kućanstvu
      18.11.2015 - 0 Comments
      Tamne mrlje, vlaga, gljivice ili plijesan na zidovima - problem koji pogađa mnogo kućanstava. Kako…
    • RUSKE KAPE! DOBAR STARI KOLAČ… ZVALI GA RUSKE KAPE ILI ŠUBARICE, UVIJEK JE OMILJEN GDJE GOD DA SE POJAVI. MENI JE POSEBNO DRAG JER ME VRAĆA U DJETINJSTVO.
      20.10.2015 - 2 Comments
      Ne samo da sam ga obožavala, već je to bio i jedan od prvih kolača oko kojih sam mami pomagala. Recept nije…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.