▼
20. 10. 2015.
JAPANSKE BUBE” – Jedan od zaboravljenih recepata, a tako jednostavan i sočan kolač,a nije ni skup :))
Sastojci za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2 žlice kakaa /Krašov jer je taman/
1 prašak za pecivo
Preljev:
1 dcl vode
1 dcl ruma
10 dkg šećera
Fil:
1/2 l mlijeka
3 žumanjka
8 dkg brašna oštrog
15 dkg šećera
15 dkg margarina
2 vrečice šlaga ili 1/2 l biljnog šlaga
Čokoladna glazura:
10 dkg tamne čokolade
5 dkg margarina
ulja /toliko da dobijete lijepu glatku glazuru
Priprema:
1.
Od sastojaka za biskvit ispecite biskit, koji još vruć prelijte sa prokuhanom vodom, šećerom i rumom. Odozgo stavite fil, a na njega izrađeni šlag. Preko šlaga možete staviti čokoladnu glazuru koja nije obavezna /po vašoj želji / možete naribati čokoladu ili ga posuti čokoladnim mrvicama.
2.
Dobar tek !
Posluživanje
Kolač je fin i sočan :))
Autor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiDa li moze opis kako napraviti ovu kremu od mlijeka, brasna i toga svega? Prvi put bi tako nesto radila pa ne znam kako i sta u kojem trenu staviti. Zahvaljujem unaprijed! :)
OdgovoriIzbrišiIzmutiš žumanjke sa šećerom ,dodaš brašno i oko 1 dcl. mlijeka da ti bude tekuća smjesa . ostatak mlijeka staviš na vatru da zakuha, kad zakuha ukuhaš izrađenu smjesu žumanjaka i miješaš dok se ne zgusne, pustiš da se dobro ohladi i onda u hladno dodaš margarin koji si prethodno malo izradila mikserom da se lakše izradi i to je to
IzbrišiTnx!
Izbriši