18. 10. 2015.

JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA OD 4 SASTOJKA BEZ TRUNKE BRAŠNA

By admin   Posted at  11:39   No comments


Jednostavno testo,bez trunke brasna, sa samo 4 sastojka , mekano, topi se u ustima zaista, sa prelepim ganache-om preko, ma super!

Sastojci





ZA TESTO
5 jaja
150 g šećera
2 kesice vanilin šećera
125 g margarina
250g cokolade (crne ,sto kvalitetnije to bolje)
Za GANACHE
500 ml slatke pavlake
220 g crne cokolade
2 kesice vanilin šećera



Priprema
1.
Pecnicu zagrejte na 180 stepeni


2.
Belanca odvojite od zumanaca i umutite ih u cvrst sneg.Margarin zajedno sa cokoladom otopite na pari.Zumanca izmiksajte sa secerima,te dodajte margarin i cokoladu muteci najmanjom brzinom dok se ne sjedini.Na kraju kasikom lagano umesajte sneg od belanaca
3.
Stavite u nauljeni pleh,ili oblozen papirom za pecenje,i stavite u vec zagrejanu pecnicu.Pecite oko 20-25 minuta.
4.
Za ganache,stavite slatku pavlaku,vanilin secer, i cokoladu izlomljenu na kockice,na srednje jaku vatru dok ne provri.Kada provri ,sklonite sa strane i ostavite da se u potpunosti prohladi.
5.
Ohladjen kolac polijte ganache-om,i ostavite u frizider(najbolje preko noci) da se u potpunosti stegne.
6.
Prijatno!

coolinarika.com

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • ČUDESNE MOĆI ČUVARKUĆE: Neuništivu energiju prenesite i na kuću i domaćinstvo – RECEPTIsc
      26.06.2015 - 0 Comments
      Latinski naziv za ovu biljku je “uvijek živuća” što znači da je neuništiva bez obzira na uslove kojima je…
    •  Polpeti od krumpira za 30 minuta… predivni su…
      12.12.2015 - 0 Comments
      Sastojci Za osnovu 1 kgr. krumpir 1 jaje google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; …
    • ČOKOLADNI ROLAT SA KOKOSOM
      26.10.2015 - 0 Comments
      Veliki sam ljubitelj kokosa, a u kombinaciji sa čokoladom ne mogu da mu odolim ni kada sam na dijeti :D.…
    • 08.10.2015 - 0 Comments
      Čokoladni muffini punjeni kremom od kokosa…kreirani samo za dragu Tanju, koja obožava kokos…
    • STARINSKA SARMA: MENI NEMA BOLJE
      23.11.2015 - 0 Comments
      Moja danasnja sarma je bez mesa ,sa puno crnog luka i praziluka i spremam je samo u rerni. Sezona je…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.