24. 10. 2015.

PILEĆI BATACI IZ PEĆNICE! OVO JE JEDAN MENI OD OMILJENIH NAČINA SPREMANJA.

By admin   Posted at  23:25   No comments




SASTOJCI
7 komada manjih pilecih bataka
1 veca glavica luka
1 veca crvena paprika


1 veca zelena paprika
1 veca mrkva
2 velika paradajza (mogu i zamrznuta)
1 supena kasika paradajz pirea


1 kasicica crvene mljevene paprike
2 supene kasike maslinovog ulja
so,vegeta

PRIPREMA
1.
Dok pripremate sastojke,ukljucite pec na 220C da se zagrije.
2.


Luk isjeckajte na sitno i dodajte ga u malo dublju posudu. Dodajte mu paradajz pire,maslinovo ulje,crvenu mljevenu papriku,so i vegetu. Dobro izmijesajte pa ga ravnomjerno istresite u posudu u kojoj ce se peci.
3.
Mrkvu isijecite na kolutice,paprike na kockice. Izmijesajte,pa ih jednako poredajte po luku.
4.
Ukoliko koristite svjez paradajz,stavite ga u prokuhanu vodu nekih 5-6 minuta. Da mu lakse mozete oguliti kozicu. Isto to vazi i za smrznuti paradajz. Ogulite ga,isijecite na sitno i rasporedite po paprikama i mrkvi.
5.
Batake dobro operite, te i njih dodajte na smjesu. Posolite ih malo odozgo,poklopite (ako nemate poklopac stavite aluminijsku foliju) i stavite da se pece 1 sat u zagrijanu pecnicu na 220C.


6.
Poslije jednog sata otklopite, promijesajte sve, te ponovo poklopite i vratite u pecnicu jos nekih 15 minuta da se pece. Ukoliko volite zapeceno ne stavljajte foliju ili kapak, i pecite jos 10-tak minuta.
7.


Prijatno!

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • KINDER PINGUINIĆ! ORIGINALAN RECEPT JE POTEKAO OD JEDNE TETE IZ SLOVENIJE… PROŠIRIO SE U OBITELJI B. I STIGAO U MOJE RUKE.
      28.12.2015 - 0 Comments
      Prvi puta sam kušala (a potom i pravila) ovaj kolač kada mi je bilo 11-12 godina. Puno sam puta "falšala"…
    • Pogačice od jogurta
      20.06.2015 - 0 Comments
      Sastojcitijesto google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "2010309938"; …
    • RAFFAELLO TORTA ZA 30 MINUTA! POGLEDATE RECEPT!
      04.11.2015 - 0 Comments
      Sastojci: – 9 bjelanjaka – 15 zlica secera google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; …
    • 4 VRSTE KREMA ZA OBLATNE
      04.11.2015 - 0 Comments
      Ovdje imam 4 odlične kreme za oblatne. Jako su jednostavne i prije svega ukusne. Nadam se da će vam se…
    • KAKO JEDNOSTAVNO OČISTITI PRLJAVŠTINU SA SVIJETLE OBUĆE: Nakon čišćenja obuća izgleda kao nova!
      30.11.2015 - 0 Comments
      Da li posedujete svetle cipele ili patike koje na sebe privlače prljavštinu i prašinu kao magnet? Takvu…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.