24. 10. 2015.

PRECIOUS MOMENTS! NEŠTO NAJFINIJE ŠTO SAM DO SADA NAPRAVILA!

By admin   Posted at  23:25   No comments



Sastojci
biskvit
8 bjelanaca + prstohvat soli
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
5 žlica gorkog kakaa
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
1 žličica cimeta
200 ml tekućeg jogurta (3,2% m.m.)
200 ml ulja


preljev za biskvit


300 ml mlijeka
3 žlice čokolade u prahu
1 zvjezdasti anis

krema
8 žumanaca
200 g šećera
2 paketića vanilin šećera
100 ml mlijeka
100 g mlijeka u prahu
200 g maslaca


200 g čokolade u prahu
100 g lješnjaka
100 ml vrhnja za šlag

premaz
400 ml vrhnja za šlag
1 paketić šlagfixa
100 g kiselog vrhnja

PRIPREMA
1.
Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom.
2.
Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo… izvaditi, ohladiti.
3.
Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke). Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme.
4.
Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti.
5.
Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu).
6.
U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag.

  7.
Za premaz čvrsto istući dobro rashlađeno vrhnje za šlag sa šlagfixom i kiselim vrhnjem.
8.
Svaki biskvit premazati polovicom kreme, potom šlag kremom i ukrasiti po želji… ja sam samljela napolitanke sa običnim keksićima i posipala. Može i strugotine čokolade…
9.
Dooobro je rashladiti, i isto tako dobro rashlađenu rezati :-)
Posluživanje
E sad, papagaji jedni :-)
Naoštriti dugačak, tanak nož, pripremiti bokal sa vrelom vodom i čvrste papirnate ubruse. Za svaki zarez nož uroniti u vodu, otresti višak, napraviti energičan potez (nema povlačenja noža gore-dolje nego JEDAN dugačak i čvrst zarez preko cijele torte). Obrisati nož, uroniti u vodu i tako redom.

Voda na kraju mora biti kristalno čista… sukladno tome, nema nijedne mrlje na vašim kriškama torte :-) I sve to već znate :-) Bitno da imate biskvit koji je sočan i ne mrvi se, i kreme koje su fino očvrsnule i ne mackaju se – to je ono najbitnije.
Uživajte :-*
Tagovi

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • ČOKOLADNA TORTA  SA LJEŠNJAKOM - SVAKI PUT SUPER ISPANE
      31.10.2015 - 0 Comments
      Moja rođendanska torta, posvećena svima vama dragim cool prijateljima :) Sastojci 5 bjelanjaka 5 žlica…
    • LISNATO TIJESTO - PO ŠKOLSKI
      10.01.2016 - 0 Comments
      Ovako sam ga ja učila u školi praviti i uvijek mi lijepo ispadne ;) Sastojci 1 kg mekog brašna …
    • BOGATA PITA SA JABUKAMA, SPREMNA ZA POLA SATA.. Fenomenalnog okusa, topi se u ustima..
      24.10.2015 - 0 Comments
      SASTOJCI: • 1 pakovanje kora za savijaču • 5-6 jabuka • 100 gr grožđica google_ad_client =…
    • OBRADUJTE UKUČANE PREUKUSNIM KOLAČEM, KOJI SE PRAVI OD SAMO 3 SATOJKA (VIDEO)
      08.10.2015 - 0 Comments
      Danas vam predstavljamo jedan od onih super lakih recepata, koji se brzo spremaju i izuzetno su…
    • UMASIRAJTE CRVENI LUK NA VRAT i RIJEŠITE SE NAJČEŠĆIH PROBLEMA
      14.10.2015 - 0 Comments
      google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "6472661137"; …
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.