20. 10. 2015.

RAFAELO TORTA! ŽELITE ZADIVITI VAMA DRAGU OSOBU KOJA VOLI KOKOS (PA BILI I VI TO SAMI)? ONDA JE OVO STVAR ZA VAS

By admin   Posted at  11:21   No comments

S ovom bijelom i od kokosa tortom onda nećete pogriješiti....pružit će vam potpun užitak svakim zalogajem..









SASTOJCI
Za biskvit:
7 bjelanjaka
150 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
150 g Kokosova brašna Dolcela

ZA KREMU
7 žumanjaka
2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
700 ml mlijeka
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:
12 komada petit beurre keksa
oko 100 ml mlijeka
2-3 žlice maraskina







ZA POSIPANJE
50 g kokosova brašna

PRIPREMA


Za biskvit:


1.
Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
2.
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
3.
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
4.
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:
1.
Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
2.
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
3.
Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
4.
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.







5.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
6.
D O D A T A K:preporučila bi da između mnoštvo komentara pročitate i par koje sam izdvojila po

Posluživanje
Poslužite dobro ohlađenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela.

Savjet
Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.

coolinarika.com

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • 4 VRSTE KREMA ZA OBLATNE
      04.11.2015 - 0 Comments
      Ovdje imam 4 odlične kreme za oblatne. Jako su jednostavne i prije svega ukusne. Nadam se da će vam se…
    • RAVENIJA – Svim ljubiteljima agdastih kolaca toplo preporucujem..!!
      09.12.2015 - 0 Comments
      Sastojci ZA TESTO 10 kom jaja 10 kasika secera 10 kasika brasna google_ad_client =…
    • Kako se tijelo oporavlja kad prestanete pušiti: Šta se desi za 2 dana, za 3 mjeseca, za 5 godina…
      03.01.2016 - 0 Comments
      Danas svi znamo kakvu štetu nanosimo našem tijelu kad pušimo. Ukoliko ste pušač, rizikujete da dobijete rak,…
    • Prirodni lijek za tretiranje astme, bronhitisa, kašlja i drugih problema sa plućima
      10.07.2015 - 0 Comments
      U slučaju da pripadate skupini ljudi koji imaju probleme s plućima, poput astme, bronhitisa ili nekih…
    • DJEČJI PUDER: Čudesne moći ovog pudera o kojima niste ni sanjali
      19.06.2015 - 0 Comments
      Jedno pakiranje dječjeg pudera neće preopteretiti vaš budžet. No, bit ćete zadivljeni kada otkrijete za što…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.