24. 11. 2015.

OVO JE NAJBOLJI BUREK KOJEGA ĆETE IKADA PROBATI, A GOTOV JE ZA TREN!

By admin   Posted at  00:51   No comments



Ukusnom bureku malo tko može odoljeti, bez obzira na to što temperature iziskuju nešto laganiju prehranu. Iako ne spada u skupinu lagane hrane, ovaj burek sprema se brže od uobičajenog jer za njega ne morate razvlačiti tijesto.
Za pripremu jela potrebno vam je oko sat vremena, ali i znatno manje truda nego što se ulaže u pripremanje klasičnog bureka.




Stoga, bacite se na posao!

Sastojci i priprema:
– 700 g mljevenog mesa
– crveni luk
– pet jaja
– 400 ml kiselog vrhnja
– 0,5 l mineralne vode
– sol
– papar
– 500 grama kora za štrudle
Na ugrijanom ulju prepržito sitno nasjeckan luk dok ne postane
staklast, dodajte mu sol i papar, a količinu odredite sami po
vlastitom ukusu.
Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati
burek. Namastite lim za pečenje, a svoj burek složite na stolu.
Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa te nastavite dok ne
potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek u oblik puža, stavite u lim
za pečenje.



U međuvremenu izmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu
te prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stupnjeva.
Izvor: dnevno.hr

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • Pogača sa sirom
      24.06.2015 - 0 Comments
       Sastojci:-1kg brašna-2 jajeta-1 kašika šećera-1 kašika soli-1dcl ulja-2 di-go kvasca-500ml (pola…
    • SA  DETALJNIM POSTUKOM PRAVLJENJEM KORA - ROZEN TORTA
      10.07.2015 - 0 Comments
      SastojciZa kore:100 g putera2 jaja4 kafene soljice (4 dl) mleko1 kasicica soda bikarbona2 kasike secer650 g…
    • ROLAT SA ŠUNKOM I SIROM
      08.10.2015 - 0 Comments
      Odlično za doručak ili večeru. Napravite ovaj simpatični rolat koji možete puniti s čim god želite. Mi to…
    • SVIMA NAM SMETA: Šta stvarno uzrokuje šlauf oko stomaka i kako ga se rešiti
      18.07.2015 - 0 Comments
      Ova vrsta masnih naslaga zna biti izuzetno opasna jer se taloži oko organa i može dovesti do brojnih…
    • Dvobojna mesna rolada! – rolade mogu stajati i jednako su ukusne i mlake, pa čak i hladne …
      13.01.2016 - 0 Comments
      Sastojci Za 1. smjesu: mljeveno meso puretina, junetina, svinjetina ... prema želji luk (ja sam imala…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.