01. 11. 2015.

Svaka domacica ima svoj omiljeni recept za kiflice, ovo je moj. Recept je iz mamine sveske recepata, kiflice sa ljesnjakom !



Sastojci  :
   100 gr secera u prahu
    260gr brasna (pola ostro, pola meko)
   150gr pecenih mljevenih ljesnjaka


 210gr hladnog maslaca     1 kasika hladnog mlijeka
 20 gr vanilin secera  
 1 kasicica praska za pecivo  
 prstohvat soli  
150 gr secera u prahu za uvaljavanje kiflica



Priprema     1.     Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i pustiti da odmori bar jedan sat u frizideru.     2.     Nakon sto se tijesto odmorilo, otkidati manje komade, oblikovati ih u kiflice ili utiskivati u kalup.     3.     Kiflice peci 12 minuta na 170 stepeni. Pecene kiflice kratko prohladiti u plehu ill kalupu pa ih jos tople uvaljati u secer u prahu! Posluživanje Ohladjene kiflice spremiti u limenu kutiju oblozenu masnim papirom. Tako spremljene kiflice ostaju svjeze i do 10 dana. Izvor: www.coolinarika.com


Nema komentara:

Objavi komentar