26. 12. 2015.

NAJBOLJI BISKVIT ZA SVAKU TORTU: Sve objašnjeno u 8 koraka, za profesionalce i amatere!

By admin   Posted at  22:39   No comments

Pratite upute i slike i jednostavno ćete napraviti i naučiti izrezati najbolji biskvit za razne torte i kolače.



Sastav:

– 75 g brašna


– 75 g gustina (škrobnog brašna)
– 5 jaja
– 150 g šećera
– prstohvat soli

Priprema:

1. U duboku zdjelu stavite jaja, prstohvat soli i postepeno usipajte šećer miješajući mikserom.

2. Miješajte dok se obujam smjese jako ne poveća i dok smjesa ne bude svijetlo-žuta, kremasta i glatka.

3. Prosijte brašno i gustin i lagano ga kroz sito usipajte u smjesu miješajući lagano drvenom kašikom i to pokretima od dna zdjele prema vrhu, pazeći da iz smjese ne izađe sav zrak. Ne smijete brzo miješati niti lupati po tijestu.



4. Nauljite i pospite brašnom kalup za tortu prečnika 24 cm.

5. Lagano istresite smjesu u kalup i pazite pritom da ne tresete puno zdjelu i ne udarate kašikom od rubove kalupa. Zrak mora ostati u smjesi.

6. Lopaticom za kreme poravnajtee površinu smjese i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 ?C. Pecite oko 40 minuta.



7. NE SMIJETE OTVARATI pećnicu prvih 30 minuta pečenja, jer će se biskvit spustiti i neće biti mekan i prozračan. Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li pečen tako što probodete čačkalicom. Kad je biskvit pečen čačkalica mora biti suha.

8. Bilo da preko biskvita stavljate kreme i nadjeve ili da ga morate rezati, ohlađeni biskvit okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Prerežite biskvit tankim dugačkim nožem.

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • Mali trik: da vaše biljke cvetaju dugo i bogato.
      25.01.2016 - 0 Comments
      Da li se sećate vremena kada je vaša omiljena biljka cvetala kao u cvećari? Eto, i ja sam skoro zaboravila……
    • Evo kako da uspješno a prirodno uklonite afte u ustima, ali i da preventirate!
      02.07.2015 - 0 Comments
      Afte su male, veoma bolne ranice (aftni čirevi ili ulceracije) koje se javljaju na sluzokoži usne duplje.…
    • ZABORAVITE RAZVLAČENJE KORA I SVE POZNATE BOSANSKE METODE: Ovo je najbolji burek kojega ćete ikada probati, a gotov je za tren
      11.06.2015 - 0 Comments
      Ukusnom bureku malo tko može odoljeti, bez obzira na to što temperature iziskuju nešto laganiju prehranu.…
    • NAJBOLJE KOJE SAM PRAVILA  ZVJEZDICE (cvjetići)
      07.12.2015 - 0 Comments
      Sastojci 30 dag Podravka glatkog pšeničnog brašna 30 dag Podravka oštrog pšeničnog brašna 20 dag…
    • NAJBRŽE PIROŠKE SA SIROM
      12.06.2015 - 0 Comments
      Sastojci: 300 g svježeg sira ili fete 2 jajeta 2 dl jogurta 1 kašičica soli 1 prašak za pecivo 450-500 g…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.