17. 12. 2015.

NEODOLJIVE PUTER KIFLE! KARAKTERISTICAN JE NACIN PRIPREME, DRUGACIJE SU JER NEMAJU NI MLEKO NI JAJA A IPAK SU ZLATNE, MEKANE I MIRISU “DO SUSEDNOG SELA”

By admin   Posted at  01:59   2 comments



Sastojci

Testo

1 kg mekog brasna tip 400

500 ml vode

1 kocka (50g) svezeg kvasca

3 kasike pune secera

1 kasika soli

100 ml zejtina

Za premazivanje

majonez – posni ili obican

susam

Za prelivanje

250 gr putera ili margarina

Priprema

1.

U 500 ml tople vode rastvoriti kocku kvasca sa 1 kasikom secera.

Prosejano brasno sobne temperature usuti u vanglu, dodati 2 kasike secera, 1 kasiku soli, vodu sa kvascem i 100 ml zejtina.

Umesiti lagano, uz eventualno dodavanje jos malo brasna, da testo bude glatko, mekano i da se ne lepi.

2.



Sve se radi odmah, ni kvasac ni testo ne cekate da narasta.

U zavisnosti od toga koju velicinu kifle zelite, mozete deliti na vece ili manje loptice. Moje su kifle velicine omanje veknice (moze za sendvic). Dakle, testo podeliti na 5 delova, uvaljati malo rukom kao kobasicu pa nozem svaku iseci na 10 i od svakog dela napraviti malu lopticu.

3.

Uzimate onu prvu lopticu koju ste uvaljali, malo razvuci oklagijom u oblik elipse i rukama lagano urolati klipic – kiflicu.

Pleh blago podmazati margarinom i kiflice redjati na razmaku jer prilikom stajanja i pecenja dosta narastu.

Meni su stale u dva veca pleha, ako su sitnije trebace vam i tri :)

4.

Ostaviti ih da odmarajau i narastaju oko 2 sata na toplom mestu …….

a vi za to vreme popijte kaficu il porazgovarajte telefonom s najboljom drugaricom (kao ja – taman nam je toliko tebalo) 😀

5.

Narasle kifle cetkicom premazati majonezom – to je štos :) i posuti susamom.

Rernu ugrejati na 220 C i peci da lepo porumene. Paziti da se ne prepeku.

6.

250 gr margarina otopiti i ugrejati (ja to radim u serpici s poklopcem jer prska a treba da bude vrelo).

Pecene, tople kifle odmah preliti toplim margarinom, na svaku kiflu po kasika, dve i ostaviti da se ohlade.

Necete znati kako da stanete! Prijatno!!!

Posluživanje

Kad sam ih prvi put probala mom odusevljenju nije bilo kraja :) Na posnim slavama ocekujete nesto sto “moze da prodje” a ovo je bio pravi hit!

Greota ih je mazati i puniti nadevima, same po sebi su neodoljive.



http://www.coolinarika.com/

2 komentara:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • BOEM TORTA (ORIGINAL RECEPT) SA MJERAMA NA KAŠIKE! RECEPT MOJE MAJKE, POSTOJI VISE OD 30 GODINA.. NAJLEPSI KLASIK MEDJU TORTAMA...
      04.12.2015 - 0 Comments
      Sastojci kora google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "6472661137"; …
    • JAK napitak koji će vas riješiti DOSADNOG VISEĆEG stomaka! (RECEPT)
      02.11.2015 - 0 Comments
      Predstavljamo vam recept za ljekoviti napitak koji će vam pružiti energiju, popraviti ten i smanjiti…
    • SAN SVAKE DOMAĆICE: Testo za kiflice i piroške: meko i vazdušasto
      20.11.2015 - 0 Comments
      Od ovog  testa može se peći apsolutno sve: piroške, kiflice, pica… I uvek će uspeti. Probajte. Za…
    • Kolacici od kokosa filovani eurokremom.
      24.12.2015 - 0 Comments
      Sastojci Za oko 60 kuglica: 150 gr. margarina 200 gr. secera google_ad_client =…
    • GOTOVO SVAKA KUĆA IMA OVO: U kuhinji držite mašinu za smrt koju odmah trebate baciti!
      20.10.2015 - 0 Comments
      Potrošači širom planeta umiru zato što jedu nezdravu hranu i ne samo nezdravu, nego ozračenu i potpuno…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.