17. 12. 2015.

NEODOLJIVE PUTER KIFLE! KARAKTERISTICAN JE NACIN PRIPREME, DRUGACIJE SU JER NEMAJU NI MLEKO NI JAJA A IPAK SU ZLATNE, MEKANE I MIRISU “DO SUSEDNOG SELA”

By admin   Posted at  01:59   2 comments



Sastojci

Testo

1 kg mekog brasna tip 400

500 ml vode

1 kocka (50g) svezeg kvasca

3 kasike pune secera

1 kasika soli

100 ml zejtina

Za premazivanje

majonez – posni ili obican

susam

Za prelivanje

250 gr putera ili margarina

Priprema

1.

U 500 ml tople vode rastvoriti kocku kvasca sa 1 kasikom secera.

Prosejano brasno sobne temperature usuti u vanglu, dodati 2 kasike secera, 1 kasiku soli, vodu sa kvascem i 100 ml zejtina.

Umesiti lagano, uz eventualno dodavanje jos malo brasna, da testo bude glatko, mekano i da se ne lepi.

2.



Sve se radi odmah, ni kvasac ni testo ne cekate da narasta.

U zavisnosti od toga koju velicinu kifle zelite, mozete deliti na vece ili manje loptice. Moje su kifle velicine omanje veknice (moze za sendvic). Dakle, testo podeliti na 5 delova, uvaljati malo rukom kao kobasicu pa nozem svaku iseci na 10 i od svakog dela napraviti malu lopticu.

3.

Uzimate onu prvu lopticu koju ste uvaljali, malo razvuci oklagijom u oblik elipse i rukama lagano urolati klipic – kiflicu.

Pleh blago podmazati margarinom i kiflice redjati na razmaku jer prilikom stajanja i pecenja dosta narastu.

Meni su stale u dva veca pleha, ako su sitnije trebace vam i tri :)

4.

Ostaviti ih da odmarajau i narastaju oko 2 sata na toplom mestu …….

a vi za to vreme popijte kaficu il porazgovarajte telefonom s najboljom drugaricom (kao ja – taman nam je toliko tebalo) 😀

5.

Narasle kifle cetkicom premazati majonezom – to je štos :) i posuti susamom.

Rernu ugrejati na 220 C i peci da lepo porumene. Paziti da se ne prepeku.

6.

250 gr margarina otopiti i ugrejati (ja to radim u serpici s poklopcem jer prska a treba da bude vrelo).

Pecene, tople kifle odmah preliti toplim margarinom, na svaku kiflu po kasika, dve i ostaviti da se ohlade.

Necete znati kako da stanete! Prijatno!!!

Posluživanje

Kad sam ih prvi put probala mom odusevljenju nije bilo kraja :) Na posnim slavama ocekujete nesto sto “moze da prodje” a ovo je bio pravi hit!

Greota ih je mazati i puniti nadevima, same po sebi su neodoljive.



http://www.coolinarika.com/

2 komentara:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • KUGLOF! JEDAN OD BOLJIH!
      20.06.2015 - 1 Comments
      SASTOJCIBISKVIT6 jaja40 dkg šećera25 dkg maslaca1 prašak za pecivo2 vanilin šećera3 žlice ruma ,korica od…
    • RAFAELO KUGLICE BEZ MLIJEKA U PRAHU
      05.12.2015 - 0 Comments
      Koliko sam prelistala recepte, sve rafaelo kuglice su sa mlekom u prahu, ove mozda nisu original rafaelo ali…
    • Potresna priča jedne učiteljice: Gospođo, danas ste mirisali kao nekada moja majka
      13.12.2015 - 0 Comments
      Zvala se gospođa Nada. Prvog dana školske godine u petom razredu svojim učenicima ispričala je jednu laž.…
    • Fantazija od punjenih tikvica
      21.06.2015 - 0 Comments
      Sastojci  2 osobe500 g tikvica (2 veće)½ žličice soli4 češnja češnjaka3 žlice ekstra djevičanskog…
    • Smiksan je za 5 MINUTA ! - MAK kolač(na čaše)
      30.12.2015 - 0 Comments
      Sastojci      3 jaja      100 g šećera      1 vrećica…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.