Sastojci
500 g svježeg ili smrznutog graška
1 veća mrkva
vezica peršunovog lista
2 žlice ulja
1 žličica šećera
1 žličica mljevene slatke paprike
2 žlice brašna
soli ili vegete po ukusu
Priprema
1.
Mrkvu ogulite i nasjeckajte na tanke ploškice i stavite ju kuhati u 1l posoljene vode kad provri u vodu sipajte smrznuti grašak (kad imate svježi stavite zajedno s mrkvom)
2.
Kad grašak omekša (ali da se ne raskuha) procijedite ga a vodu u kojoj se kuhalo sačuvajte.
3.
Na ulju popržite šećer da se blago karmelizira, maknite s vatre i naglo istresite grašak s mrkvom promješajte pospite sitno sjeckanim peršinom i sitnom paprikom.
4.
U čaši razmutite brašno s malo hladne vode da nema grudica, prelijte preko graška i promješajte, vratite na štednjak i sipajte vodu u kojoj se grašak kuhao samo onoliko koliko želite da vam grašak bude gust. Dakle sipajte lagano vodu i mješajte. kuhajte još jedno 10 min. ako treba dosolite ili po vegetite i možete služiti uz bilo koje pečeno ili pohano meso ili kao ja ovaj put uz Sojine medaljone
od srca zahvaljujem
Posluživanje
Pokraj graška kao prilog može se poslužiti i pire krumpir, tada grašak ujedno služi i kao umak i možete ga napraviti nešto rijeđi.
05. 01. 2016.
Home
» GRAŠAK VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE NAJ, NAJ.
GRAŠAK VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE NAJ, NAJ.
By admin
Posted at 00:09
No comments
- 20.01.2016 - 0 CommentsMožda će vam se ovakav način pohanja učiniti neobičnim, no svakako je riječ o nečemu što morate probati! U…
- 20.11.2015 - 0 CommentsSvi koji se bore s masnoćom u krvi znaju koliko je taj problem značajan. Pomoć se skriva u ovom prirodnom…
- 17.06.2015 - 0 CommentsKora:3 jaja150 gr šećera8 kašika ulja8 kašika tople vode150 gr brašna1 kašika kakaa1/2 praška za pecivoFil:1…
- 23.11.2015 - 0 CommentsMoja danasnja sarma je bez mesa ,sa puno crnog luka i praziluka i spremam je samo u rerni. Sezona je…
- 24.11.2015 - 0 CommentsSastojci 1 kocka kvasca od 40 g. 550 g. brasna 2,5 dl. mlijeka 5 zumanjaka 100 g. secera na vrh kasikice…
Popular Posts
Pokreće Blogger.
0 komentari: