Sastojci
Potrebno je:
3 pileća batka
3 pileća karabatka
250 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1 čen bijelog luka
200 ml pavlake za kuvanje
so
biber
mješavina začina
Priprema
Začiniti pileće meso, pa staviti na zagrijano ulje, da se prži. Kada se proprži sa svih strana, preliti sa malo vode i dinstani na laganoj vatri dok ne bude pečeno.
U tavi, na malo maslinovog ulja, propržiti sitno sjeckan luk, dok ne postane staklast, pa dodati sjeckane šampinjone i čen bijelog luka.
Kada šampinjoni puste sok, začiniti solju, biberom, mješavinom začina, preliti sa malo vode i pirjati na laganoj vatri. Nakon 5-6 minuta, preliti pavlakom za kuvanje, pa kad provri dodati i pečenu piletinu. Pustiti da krčka na laganoj vatri nekih 10-tak minuta.
Gotovo jelo poslužiti (odlično ide i uz kuvan pirinač ili krompir)!
www.recepti.com
03. 01. 2016.
Home
» PERFEKTNO DOBAR RUČAK ZA POLA SATA: PILEĆI BATACI U FINOM SOSU
PERFEKTNO DOBAR RUČAK ZA POLA SATA: PILEĆI BATACI U FINOM SOSU
By admin
Posted at 23:25
No comments
- 11.11.2015 - 0 CommentsNagrađujemo vas jednim jednostavnim receptom za prefine trokutiće koje možete napuniti doslovce čime god…
- 31.10.2015 - 0 CommentsSastojci Tijesto: 5 jaja 2 dcl šećera 2 dcl ulja 250 g brašna 30 g kakaa google_ad_client =…
- 29.12.2015 - 0 CommentsSastojci Biskvit 3 bjelanjka 3 jušne žlice šećera 3 jušne žlice brašna Nadjev od jagoda …
- 17.06.2015 - 0 CommentsKolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila…
- 25.06.2015 - 0 Commentspredivni u slanoj i u slatkoj varijanti, jednostavni, lisnati, mekani, ma umijesite još jedne kroasane…
Popular Posts
Pokreće Blogger.
0 komentari: