Sastojci
fil
8dcl mlijeka
8žlica brašna
8kom jaja
4žlice šećera
1 vanilija
20dkg margarina
10dkg čokolade za kuhanje
5žlica sitnog šećera
0,5kg keksa petit
Priprema
1.
Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka.Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl.
2.
U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno i
dalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).
3.
Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći
mikserom # Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali moramo koji puta
promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom).
4.
U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti
čokoladu.
5.
Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema
bude pjenasta.
6.
Na tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki red 14 keksa tj.2*7 i tako
tri reda) premažemo keks kuhanom kavom.Od fila odvojimo par kašika za
gore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žit a u drugi dodamo
otopljenu čokoladu.Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks.
Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kavom.Gore stavimo žuti fil koji smo
odvojili i naribamo čokoladu.Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se
stegne.
Ovako ja radim ali po receptu bi trebalo još bjeljanjke izlupati na pari
i staviti na keks ali moja djeca to nevole pa bjeljanjke iskoristim za nešto
drugo.
04. 01. 2016.
Home
» TUTTI FRUTTI BRZI KOLAČ KOJI SE NE PEČE
TUTTI FRUTTI BRZI KOLAČ KOJI SE NE PEČE
By admin
Posted at 22:45
No comments
- 04.12.2015 - 0 CommentsSastojci 1 salica 250ml. 75gr. putera 85gr. krem sira 100gr. secera 1 zumanjak 1 zlicica vanille…
- 16.07.2015 - 0 CommentsVeoma slicna dobosici ali bez one secerne glazure odozgo. Pravila sam je poslije duzeg vremena i pojela se za…
- 12.06.2015 - 0 CommentsJagoda krem: 425gr. pasiranih jagoda (svežih ili zamrznutih) 50gr. šećera 1 kesica želatina Smrznute…
- 20.01.2016 - 0 CommentsSastojci Za testo: 1 kvasac 4 dcl mleka 2 dcl vode google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; …
- 14.06.2015 - 0 CommentsVrelinu letnjih dana ugasite ovom neobično lepom poslasticom kojoj je jedina mana što kratko traje jer se za…
Popular Posts
Pokreće Blogger.
0 komentari: