16. 07. 2015.

JEDNOSTAVNA COKOLADNA TORTA. VRLO SLICNA DOBOS TORTI ALI LAKSA ZA NAPRAVITI

By admin   Posted at  00:53   No comments


Veoma slicna dobosici ali bez one secerne glazure odozgo. Pravila sam je poslije duzeg vremena i pojela se za 2 dana, onda sam je opet napravila i opet prosla za 2 dana

Sastojci

Tijesto

7-8 jaja
7-8 kasika secera
7-8 kasika brasna
Fil

3 jaja
2 stangle cokolad sa 70 % kakaa od 85 gr
250 gr margarina
200 gr secera
malo ruma
Glazura

100 gr cokolade sa 70 % kakaa
5 kasika ulja


Priprema

Umutit bjelanca, dodati secer, zumanca i jos malo promutiti mikserom pa dodavati kasiku po kasiku brasna polako mijesajuci kasikom da masa ne splasne.

Peci 2 kore u plehu od rerne pa ih podijeliti na 3 dijela

Jaja umutit na pari sa secerom, dodati cokoladu i ostaviti da se prohladi. U hladan fil dodati umucen margarin

Cokoladu istopiti i dodati joj ulje pa ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi

Slagati kore i filovati a spolja takodje premazati filom i ostaviti da se malo stegne u frizideru pa preliti glazurom i obvezno cuvati u frizideru.
Ova glazura ima malo vise ulja nego obicno ali zbog toga ne puca u toku rezanja

Posluživanje
Prvi put sam kore rezala na pola i dobila siru ali nizu tortu a drugi put sam pravila kao po receptu i jos sa domacim jajima pa su kore malo zuce
Torta moze biti i okrugla kao na slici. U tom slucaju svaku koru posebno mutiti i peci i to od 1 jajeta, 1 kasike secera i brasna. Fil sam pravila od 5 jaja a ostalo povecala proporcionalno da bi imala malo vise fila za dekoraciju



Preuzeto sa: coolinarika.com

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • JANG KOCKE
      31.12.2015 - 0 Comments
      Prelep kolač, dekorativan i super na kraju. Veoma mi se svideo, obožavam ga totalno. Sastojci KORE 2…
    • FINA I SOČNA PEČENA PILETINA
      25.06.2015 - 0 Comments
      SastojciNacin 1500 gr pilecih fileta4-5 zlica majoneze2 zlice senfa2 zlice bijelog vina1/2 zlicice limunova…
    • Remake starog klasika. Bomba od čokolade i lješnjaka, totalno po mom guštu!
      07.12.2015 - 0 Comments
      Remake starog klasika. Bomba od čokolade, lješnjaka i ruma, totalno po mom guštu! Uz rum sam koristila svoj…
    • Majčino pismo poslije kojeg nećete ostati ravnodušni
      27.06.2015 - 0 Comments
      Draga moja kćeri,Doći će dan kada ću ja ostariti i onda pokaži strpljenje i pokušaj da me razumeš.Ako se…
    • IZBJEGNITE I SPASITE SE NA VRIJEME: Evo kako da na polici prodavnice prepoznate GMO hranu!
      19.07.2015 - 0 Comments
      Mnogi potrošači u SAD ne znaju da FDA ne zahteva da se genetski modifikovana hrana označava.Razlog tome je…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.