Prelep kolač, dekorativan i super na kraju. Veoma mi se svideo, obožavam ga totalno.
Sastojci
KORE
2 jaja
80 g masti
150 g šećera
2 ili 3 žlice kakao
malo sode bikarbone
5 žlica mlijeka
300 g brašna
FIL
1 1/2 l mlijeka
6 žlica šećera
3 pudinga od vanilije
3 žlice brašna (ili gustina)*
250 g margarina
DODATAK
500 g petit keksa
ZA GLAZURU *
100 g čokolade
3 žlice šećera
3 žlice vode
8 dag margarina (ili maslaca)
Priprema
1.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljenu mast, mlijeko, a nakraju brašno pomješano s praškom i kakaom.Umjesiti glatko tijesto, možda će vam trebati još malo više brašna.*
2.
Podjeliti na tri djela pa peći na izvrnutoj strani tepsije (lim od pećnice ! ).
3.
Pudinge skupa s brašnom ( ja koristim gustin) skuhati u mlijeku.U ohlađeno dodati izrađen margarin.*
4.
Slagati: kora-krema-petit keks-krema-kora-krema-keksi-krema-kora.
5.
Na kolač staviti čokoladnu glazuru.
6.
Kolač ostaviti par sati u hladnjaku pa tek onda rezati dok kore i petit malo omekšaju.*
7.
još jedna slika
prvi pokušaj Božić 2009
Posluživanje
Sastojke sam prepisala, a način pripreme sam malo proširila (napisala sam onako kako ja pravim).
Ja petit keks samo lagano poprskam mlijekom onako složen na kremu.Sve ovisi kakav vam je petit, u orginalu ispod recepta u komentarima je pisalo da ne treba, a vi prema svom iskustvu :)
Polja označena * moj su dodatak orginalu :)
31. 12. 2015.
Home
» JANG KOCKE
JANG KOCKE
By admin
Posted at 18:54
No comments
- 21.01.2016 - 0 CommentsPOTREBNO: Za biskvit: 9 bjelanjaka 15 žlica šećera 12 žlica…
- 24.11.2015 - 0 CommentsSASTOJCI 500 g brašna 20 g kvasca 2 dl mlijeka (ako treba malo više) 1 kašikica soli 1 kašikica…
- 13.01.2016 - 0 CommentsSastojci Za 1. smjesu: mljeveno meso puretina, junetina, svinjetina ... prema želji luk (ja sam imala…
- 17.06.2015 - 0 CommentsGomilanje mrtvih ćelija kože na laktovima, koljenima ili zglobovima utiče na tamnjenje kože na pomenutim…
- 10.07.2015 - 0 CommentsU slučaju da pripadate skupini ljudi koji imaju probleme s plućima, poput astme, bronhitisa ili nekih…
Popular Posts
Pokreće Blogger.
0 komentari: