02. 11. 2015.

NAJLJEPŠA TORTA KOJU SAM JELA U ŽIVOTU

By admin   Posted at  14:43   No comments


Sastojci
biskvit
8 bjelanaca + prstohvat soli
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
5 žlica gorkog kakaa


1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera


1 žličica cimeta
200 ml tekućeg jogurta (3,2% m.m.)
200 ml ulja
preljev za biskvit
300 ml mlijeka
3 žlice čokolade u prahu
1 zvjezdasti anis
krema
8 žumanaca
200 g šećera
2 paketića vanilin šećera
100 ml mlijeka
100 g mlijeka u prahu
200 g maslaca
200 g čokolade u prahu
100 g lješnjaka
100 ml vrhnja za šlag
premaz
400 ml vrhnja za šlag
1 paketić šlagfixa
100 g kiselog vrhnja


Priprema
1.
Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom.
2.
Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo… izvaditi, ohladiti.
3.
Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke). Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme.
4.
Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti.
5.
Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu).
6.
U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag.
7.
Za premaz čvrsto istući dobro rashlađeno vrhnje za šlag sa šlagfixom i kiselim vrhnjem.
8.




Svaki biskvit premazati polovicom kreme, potom šlag kremom i ukrasiti po želji… ja sam samljela napolitanke sa običnim keksićima i posipala. Može i strugotine čokolade…
9.
Dooobro je rashladiti, i isto tako dobro rashlađenu rezati :-)
Posluživanje
E sad, papagaji jedni :-)
Naoštriti dugačak, tanak nož, pripremiti bokal sa vrelom vodom i čvrste papirnate ubruse. Za svaki zarez nož uroniti u vodu, otresti višak, napraviti energičan potez (nema povlačenja noža gore-dolje nego JEDAN dugačak i čvrst zarez preko cijele torte). Obrisati nož, uroniti u vodu i tako redom. Voda na kraju mora biti kristalno čista… sukladno tome, nema nijedne mrlje na vašim kriškama torte :-) I sve to već znate :-) Bitno da imate biskvit koji je sočan i ne mrvi se, i kreme koje su fino očvrsnule i ne mackaju se – to je ono najbitnije.

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • OTKRIT ĆU VAM TAJNU JEDNOG STARINSKOG ZIMSKOG JELA, ALI MENI JE DRAGO U BILO KOJA DOBA GODINE, NJAM NJAM…!
      05.12.2015 - 0 Comments
      SASTOJCI google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "3545461533"; …
    • Ruska šarlotka od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!
      14.12.2015 - 0 Comments
      Šarlotka nije običan kolač od jabuka, već ruski čuveni klasik koji ćete veoma lako da pripremite i bićete…
    • POHANE PALAČINKE PUNJENE BIJELIM MESOM KADA IH JEDNOM PROBATE POSTAĆE VAŠ OMILJENI DORUČAK
      18.11.2015 - 0 Comments
      Sastojci 3 komada pilećih prsa 30 dag očišćenih šampinjona 1 luk 1 ljuta papričica mješavina…
    • Jedan brzi i ukusni kolac, u kojem uzivaju i veliki i mali ! - LEDENI SNICKERS
      12.06.2015 - 0 Comments
      Sastojci 5 jaja 8 zlica secera 500ml vrhnja za slag 300-400g kikirikija 150g cokolade 1dl mlijeka 2 zlice…
    • Cijeli ste život lubenicu rezali pogrešno, ovo će vas iznenaditi! (VIDEO)
      29.06.2015 - 0 Comments
      google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot = "2010309938"; google_ad_width =…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.