27. 11. 2015.

SPUŽVASTI KOLAČIĆI OBRADUJTE SVOJE MALIŠANE OVIM LIJEPIM KOLAČIĆIMA

By admin   Posted at  18:28   No comments



Za moj prvi recept na coolki sam htjela da bude nesto "neobicno".

Sastojci
1 bjelance
20 dag secera u prahu
1.5 dl vode
20 dag kristal secera


1 dl vode
2 vrecice zelatine u prahu
nekoliko kapi arome jagode
kokos


Priprema
1.
staviti mociti zelatinu u 1 dl vode
2.
1.5 dl vode i 20 dag kristal secera prokuhati 10-ak minuta
3.
bjelance istuci u cvrsti snijeg i dodati mu 20 dag secera u prahu
4.
zelatinu otopiti na laganoj vatri
5.
u snijeg ulijevati uz neprestano miksanje prokuhanu vodu i na kraju otopljenu zelatinu
6.
miksati neprestano 15-ak minuta tj. dok smjesa ne postane pjenasta i gusta
7.
pola smjese uliti u lim vel. 20×30 posut kokosom, a u drugu polovicu staviti nakoliko kapi arome jagode i staviti preko bijele smjese


8.
hladiti nekoliko sati u frizideru, narezati kocke i valjati ih u kokos

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • Potpuno prirodna sredstva za prskanje povrća, voća i raznog cvijeća
      23.11.2015 - 0 Comments
      Tečno đubre od koprive Naročito se preporučuje za lisnato povrće zbog azota, a sadrži i niz mineralnih…
    • SA OVIM RECEPTOM ZA LAZANJE ODUŠEVIT ĆETE SVAKOG GOSTA
      24.01.2016 - 0 Comments
      Ovaj recept sam dobila od moje mame, a ona je dobila od svoje prijateljice. S ovim receptom sa sjevera…
    • SUPER JAFFA TORTA
      10.12.2015 - 0 Comments
      Veoma ukusna torta koju i djeca rado jedu SASTOJCI 9 jaja 9 kašika šećera 18 kašika mljevenih oraha 3…
    • GRAŠAK VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE NAJ, NAJ.
      05.01.2016 - 0 Comments
      Sastojci 500 g svježeg ili smrznutog graška 1 veća mrkva google_ad_client =…
    • Jednostavne kokos kocke !
      20.06.2015 - 0 Comments
      Sastojcicasa = 250 ml2 1/2 case mleka google_ad_client = "ca-pub-3559607568252161"; google_ad_slot =…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.