17. 12. 2015.

PRAVA LJEPOTICA MEĐU TORTAMA: BELISIMA

By admin   Posted at  13:33   No comments



Kremasta, socna, ukusna jednom recju savrsena


Sastojci
Biskvit
4 belanca
4 kašike šećera
1 kesica burbon vanilin šećera
2 kašike brašna mekog tip 400
1 kesica praška za pecivo
2 kašike mlevenih pečenih badema
Vanila krema
320 g (2 čaše) kisele pavlake
160 g (1 čaša) slatke pavlake
8 g (1,5 kašičica) želatina u prahu
3 kašike meda
3 kašičice komadiće bele čokolade
10 kapi arome butter vanila Dr Oetker
Fil od šumskog voća
150 g mrznutog šumskog voća
200 ml vode
1 kesica pudinga sa ukusom šumskog voća
4 kašike šećera
Mus od bele čokolade
200 g bele čokolade
325 ml slatke pavlake
100 g šećera

Priprema
Biskvit
1.
Uključiti rernu na 180 stepeni.
2.
Belancima dodati šećer i vanilin šećer i umutiti mikserom u čvrst šne.
3.
Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo i umutiti mikserom.
4.
Žicom umešati bademe.
5.
Peći na 180 stepeni 10 minuta u kalupu obloženom pek papirom. Peče se dok ivice biskvita ne porumene. Ceo biskvit ostaje svetao.
6.
Pečen biskvit dok je još vruć odvojiti od pek papira, umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi.
7.
Biskvit je pečen u kalupu prečnika 26 cm. Pošto se u toku pečenja prečnik biskvita smanji, nakon hlađenja stavljen je u kalup prečnika 24 cm u kom je cela torta pravljena.




Vanila krema
1.
Želatin preliti sa 5 kašika vode i ostaviti da bubri 5 minuta.
2.
Kiselu pavlaku, slatku pavlaku i med izmešati mikserom.
3.
Nabubreli želatin otopiti na tihoj vatri, dodati 3 kašike smese od pavlake, mešati uz zagrevanje dok se smesa ne ujednači i uliti u ostatak smese od pavlake. Izmešati mikserom.
4.
Umešati komadiće bele čokolade i aromu vanile.
5.
Premazati preko biskvita i staviti u frižider da se hladi pola sata.


Fil od šumskog voća
1.
Vodu sa šećerom zagrejati do ključanja.
2.
Odmrznuto voće usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dobije se oko 200 ml kaše. Dodati vode da bude ukupno 250 ml.
3.

Prašak za puding dobro izmešati sa kašom da ne ostanu grudvice od praška i uliti u ključalu vodu. Nastaviti sa zagrevanjem na jačoj vatri uz neprestano mešanje žicom dok se masa ne počne zgušnjavati, zatim smanjiti vatru i zagrevati još 2 – 3 minuta uz neprestano mešanje.
4.
Ostaviti da se ohladi do sobne temperature, povremeno mešajući da se ne uhvati korica na površini fila.
5.
Kašiku po kašiku fila stavljati preko kreme od vanile, lagano razmazati i ostaviti u frižideru da se stegne.


Mus od bele čokolade
1.
Čokoladu otopiti (ja sam je otopila u mikrotalasnoj pećnici).
2.
Zagrejati slatku pavlaku sa šećerom (da bude vrela a da ne proključa) i dodati joj otopljenu čokoladu. Nastaviti sa zagrevanjem uz mešanje dok se ne dobije ujednačena glatka sjajna sirupasta tečnost.
3.
Ostaviti da se ohladi do sobne temperature i dobro umutiti mikserom.
Mus bude skoro tečan pre nanošenja na tortu i hlađenja u frižideru. Hlađenjem u frižideru se stegne, bude mekan kao šlag, ali ne redak da će curiti sa torte. Ako se plašite da je preredak, nakon mućenja mikserom, stavite ga 15-ak minuta u frižider i ponovo umutite mikserom, pa ćete videti kakve je konzistencije.
4.
Premazati preko fila od šumskog voća i ostaviti u frižideru najmanje dva sata.
5.
UŽIVATI!

0 komentari:

Nazad na početak ↑
    Pokreće Blogger.

    Popularno

    • NAJLJEPŠA TORTA KOJU SAM JELA U ŽIVOTU
      02.11.2015 - 0 Comments
      Sastojci biskvit 8 bjelanaca + prstohvat soli 10 žlica šećera 10 žlica oštrog brašna 5 žlica gorkog…
    • ZALIVENA PITA SA VIŠNJAMA U MOJOJ PORODICI OMILJENA POSLASTICA SA VIŠNJAMA PREDOBRA JE...
      17.11.2015 - 0 Comments
      Sočna, slatka, prelivena šerbetom, ova pita je za prave ljubitelje slatkiša Sočna, slatka, prelivena…
    • LENJA ŽENA SPECIJAL: Najbolja torta bez pečenja gotova u 3 koraka!
      22.06.2015 - 0 Comments
      Torta koja se brzo sprema, ne pece se i idealnaje  za sve koji vole kremaste poslasticeSastojci500 g…
    • KREMASTA KEKS TORTA
      14.11.2015 - 0 Comments
      Od onih koje ne zvacete, mekana, sa meni neodoljivim ukusom keksa u filu, izdasna i raskosna sa…
    • MAMINE KIFLICE OD KOKOSA GOTOVE ZAISTA ZA 20 MINUTA
      13.12.2015 - 0 Comments
      Predivne,mirisne,ukusne,tope se u ustima...mogu dugo da stoje,i sve su bolje i bolje.. Receept je od…
© 2013 Recept za sve. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9 Published..Blogger Templates
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.